Hardloopschoenen

  • Hardloopschoenen
  • Hardloopschoenen
Wij verkopen hardloopschoenen in verschillende breedte maten van de volgende merken:

Hardloopschoenen en advies.

Een bekende en begrijpelijke uitspraak van beginnende hardlopers is, ik weet nog niet of ik het leuk ga vinden dus begin ik op een goedkope of oude sportschoen. Toch zit de werkelijkheid iets anders in elkaar. Het kopen van de juiste loopschoen is van groot belang, omdat het de kans op blessures vermindert, waardoor het plezier in hardlopen toeneemt en prestaties verbeteren.
De manier waarop u loopt zegt veel over de schoen die u nodig hebt. Dus bent u een loper met een neutrale afwikkeling of..

Pronatie

bent u een neutrale loper dan land u doorgaans op de buitenzijde van de hiel en via een vloeiende beweging zet u uiteindelijk af met de 2e teen. Bij deze beweging kantelt het enkelgewricht onder druk van het lichaam ( 3 keer het lichaamsgewicht) naar binnen, dit noemen we pronatie.

Overpronatie

Veel lopers hebben last van overpronatie, hierbij kantelt de enkel te ver naar binnen en draait de knie naar binnen. Dit kan tot overbelasting van spieren en pezen in de voet, onderbeen en knie leiden.

Supinatie

Supinatie is het tegenovergestelde van overpronatie.

Bij RunVision kunt u terecht voor een uitgebreide analyse.
Hierna kunt u kiezen uit een grote collectie verschillende typen hardloopschoenen en prijzen, van de merken Asics, Brooks en Saucony. Wij hebben bewust gekozen voor deze drie merken, zodat we u goed van dienst kunnen zijn in het type schoen die voor u het meest geschikt is.
Wellicht vullen we deze merken in de toekomst aan met andere merken, mits zij voldoen aan de eisen van een functionele hardloopschoen.

Maattabel

Hardloopschoenen

Nieuws