Kleding

  • Kleding
  • Kleding
  • Kleding
  • Kleding

Wij verkopen kleding van de volgende merken:

Wij verkopen teamkleding voor de volgende verenigingen:

Hardloopkleding en materiaal.

Hardloopkleding is overwegend gemaakt van synthetisch materiaal. Dit materiaal zorgt er voor dat transpiratie naar buiten de kleding wordt afgevoerd (vochtregulerend) en heeft tevens een isolerende werking. Veel voorkomende materialen zijn Lycra, Goretex, bamboe, windstopper en softshell. In de zomercollectie wordt steeds meer gebruik gemaakt van materialen die je lichaam koel houden. Indien het lichaam overtollige warmte kwijt kan zal het prestatieniveau vergroot worden. Helaas gaat transpiratievocht, door de groei van bacteriën, vaak gepaard met een onaangename geur. In sommige kledingstukken zijn zilverionen verwerkt waardoor de vermenigvuldiging van bacteriën wordt tegengegaan en dus ook de onaangename geur.

Hardloopkleding wordt niet meer gemaakt van katoen. Katoen heeft holle vezels (lumen) die luchtdoorlatend zijn en vocht absorberen. Door te transpireren wordt het nat, zwaar en verliest de kleding zijn vorm. Tevens droogt katoen niet gemakkelijk. Een ander nadeel is dat vocht gemakkelijk warmte opneemt en zodoende in de winter een negatief effect heeft op de lichaamstemperatuur.

Onderkleding

De onderkleding (bijvoorbeeld een slip, beha, thermo shirt) is de eerste laag op het lichaam. Het dient dan ook te zorgen voor een goede vochtafvoer. Bij koude omstandigheden is een isolerende werking (thermische onderkleding) aan te bevelen en bij warme omstandigheden dient het ondergoed een verkoelende werking te hebben. Wij hebben de onderkleding van Craft.

Kleding
Kleding
Kleding

Sportbeha’s

Een (sport) beha is bij het sporten erg belangrijk. Bij licht joggen beweegt de borst gemiddeld 8,5 cm naar boven en beneden. Hierdoor kan het gevoelige weefsel permanente schade oplopen waarbij de stevigheid en vorm verloren kan gaan. Een goed aangemeten sportbeha kan dit voorkomen. Daarnaast is het van belang dat de beha van het juiste materiaal is gemaakt zodat het niet alleen ondersteuning geeft maar ook de transpiratie afvoert. Wij verkopen de Sportbeha’s van Schockabsorber en Pure Lime (mogelijkheid voor de Wearlink van een harslagmeter).

Shirts

Hardloopshirts dienen in de zomer een vochtafvoerende werking te hebben en voor verkoeling te zorgen. Bij koudere omstandigheden blijft een vochtafvoerende werking erg belangrijk (zodat je niet nat en dus koud wordt) maar is het ook belangrijk dat het materiaal goed isoleert. Door in de winter gebruik te maken van meerdere lagen kleding zal er zich tussen de lagen lucht bevinden. Lucht houdt de warmte goed vast en zal zodoende een extra isolerende werking hebben. Met sweaters kan er bij een koudere herfst en/of voorjaarstemperatuur nog lange tijd doorgelopen worden zonder gebruik te maken van een hardloopjack.

Shorts, tights en trainingsbroeken.

De keuze voor een strakke broek of een wijdere broek is erg persoonlijk. Het belangrijkste is dat je er lekker in kunt bewegen en je er prettig bij voelt. Een functionele broek zorgt uiteraard voor een goede vochtafvoer en geeft voldoende bescherming bij wind, regen en kou.

Hardloopjacks

Een running jack zorgt voor een goede bescherming tegen weersinvloeden waardoor je lekker warm blijft en niet nat wordt door transpiratie. Running jacks die wind- en waterdicht zijn zullen minder goed ademen.

Sokken

Hardloopsokken zorgen ervoor dat transpiratie niet in de sok blijft zitten maar naar buiten de sok wordt afgevoerd, hebben geen naden, zijn ergonomisch gevormd (links/rechts modellen) en zorgen ze voor een optimale drukverdeling. Alle genoemde punten verkleinen de kans op blaarvorming. Wij hebben sokken van Falke en X -Socks.

Kleding
Kleding

Nieuws