Sportpodologisch onderzoek

  • Sportpodologisch onderzoek
  • Sportpodologisch onderzoek
  • Sportpodologisch onderzoek

Bij een Sportpodologisch onderzoek kijk ik vanuit de visie Sportpodologie naar de mogelijke oorzaak van de (chronische) blessure(s).  Dit onderzoek duurt ongeveer 1 uur. Voor dit onderzoek is het belangrijk dat u uw huidige loopschoenen meeneemt en sportkleding draagt.

De kosten van het sportpodologisch onderzoek zijn 45 euro.  Sinds januari 2017 wordt dit onderzoek niet of nauwelijks meer vergoed door de zorgverzekeraar.

Twijfelt u of Sportpodologisch onderzoek nodig is, neem dan gerust contact met ons op via 0545-479732.

Omdat onze winkel op zondag 6 augustus 2017 is gesloten, kunnen afspraken weer ingepland worden als mijn praktijkruimte klaar is. De verwachting is medio november 2017.

Ons nieuwe adres:

RunVision, Nieuwstraat 20, 7151 CE Eibergen, telefoon 0543-479732.

Wilt u een afspraak maken, klik dan op Contact

 

 

Onderstaande fasen komen bij het Sportpodologisch onderzoek  aan de orde.

Fase 1.
De anamnese(voorgeschiedenis)
We starten met het registreren van een aantal gegevens, zoals uw leeftijd, lichamelijke klachten, en de sporttak die u beoefent.

Fase 2.

Analyseren van het slijtage patroon van uw huidige loopschoen.

Fase 3.

Analyse voettype, d.m.v. een podogram ( afdruk van de voet, staand of lopend). Globaal worden er 4 voettypen onderscheiden.
1. De rechte(neutrale voet).
2. De platvoet
3. De holvoet
4. De spreidvoet

Ook kunnen er beperkingen zijn die u belemmeren in het bewegen en of afwikkelen van uw voet. Deze beperkingen kunnen o.a. zijn;
• Minder beweging van het grote teengewricht
• Een knobbel aan het grote teen gewricht ( hallux valgus)
• Een afwijkende hielstand ( kantelt naar binnen of naar buiten)
• Tintelingen in de voet

Is er sprake van;
• Blaren (ontstaan door wrijving)
• Een bobbel aan het hielbeen, vlak onder de achillespees (achterkant van de voet).
• Teveel eelt op plekken aan de voet.

Fase 4.

Analyse van het loopgedrag gebeurt middels camera opnames, die we daarna samen met u bekijken en doornemen. Er zijn verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op het loopgedrag zoals, de stand van uw benen, het afwikkelen van uw voet en de techniek van lopen.

Fase 5.

Conclusie

Loopschoenen geschikt

Zijn uw huidige loopschoenen nog wel geschikt voor u, of moet u andere loopschoenen . Ingeval van het laatste gaan we deze testen welke geschikt voor u zijn. Dit type schoen kunt u dan, in verschillende merken, uitproberen. Tijdens het uitproberen van de schoenen maken wij ook weer cameraopnames en kunt u aangeven wat u ervaart aan de schoen is. Aan de hand hier van adviseren wij u de voor u meest geschikte schoen.

Sportzool

Is een sportzool voor u, al dan niet aangepast noodzakelijk is. Dit zal de Sportpodoloog verder aan u uitleggen en aangeven wat de kosten zijn. Gemiddeld  liggen de kosten van aanpassing inclusie zool rond de 35 euro, u krijgt hiervan tevoren inzicht in.

Looptechniek

Is uw techniek van lopen juist, of heeft de blessure daar mee te maken. Dan adviseren wij u om uw looptechniek te verbeteren, zie Looptechniek

Wilt u een afspraak maken voor een Sportpodologisch onderzoek klik dan op Contact

Nieuws