Survivalschoenen

  • Survivalschoenen
  • Survivalschoenen
  • Survivalschoenen

Wij verkopen survivalschoenen in verschillende breedte maten van de volgende merken:

Survival schoenen

Survival is een sport waarbij hardlopend op een natuurlijk terrein (zie ook trailrunning) een parcours wordt afgelegd met natuurlijke en opgebouwde hindernissen, waarbij o.a. kracht,uithoudingsvermogen, techniek, souplesse en doorzettingsvermogen een grote rol spelen.

Naast de ondergrond, zijn het ook de hindernissen waardoor specifieke schoenen vereist zijn.

Eisen

Survivalschoenen moeten net als goede hardloopschoenen voldoen aan bepaalde eisen. Zo moet de zool voldoende grip hebben op de ondergrond, moet het bovenwerk van de schoenen bescherming bieden tegen het materiaal van de hindernissen, zoals touw en is stabiliteit maar ook flexibiliteit gewenst.

Keuze

De keuze voor een goede Survivalschoen , wordt o.a. bepaald door de ondergrond, de techniek van de sporter denk aan touwtechniek), en de manier waarop men de voet afwikkelt. Een goede Survivalschoen werkt preventief bij veel blessures, zoals enkelblessures door instabiliteit van de ondergrond, schaafwonden door b.v. touw , vallen door onvoldoende grip op de ondergrond. Het is daarom altijd belangrijk in een sportspeciaalzaak, zoals RunVision je trailschoenen te kopen. Zij Hebben namelijk verstand van Survivalschoenen en kijken naar de afwikkeling van de voet. Wij hebben Survivalschoenen van de Salomon, INOV8 , Brooks, Saucony en Asics.

Maattabel

Survivalschoenen

Nieuws