Trailrunningschoenen

  • Trailrunningschoenen
  • Trailrunningschoenen

Wij verkopen trailrunningschoenen in verschillende breedte maten van de volgende merken:

Trailrunningschoenen

Iedere hardloper loopt wel eens een stuk off-road of bouwt dit soort loopjes bewust in zijn/haar trainingsprogramma. Door de wisselende ondergrond en omgeving zijn de loopjes vaak wat minder op snelheid en kunnen meer ontspanning geven. Doordat de ondergrond instabieler is, kan iedere stap weer anders zijn en vereist een andere vorm van concentratie. Hierdoor kun je meer spierkracht ontwikkelen en leid het vaak tot sterkere enkels. Er zijn ook hardlopers die het liefst off the road lopen, de zogenaamde trail runners. Vanwege de ondergrond zijn er voor deze groep speciale trail schoenen.

Eisen

Trailschoenen moeten net als een goede hardloopschoen voldoen aan bepaalde eisen. Zo moet de zool voldoende grip hebben op de ondergrond en is stabiliteit maar ook flexibiliteit gewenst. De ondergrond kan voor een trailrunner verschillend zijn, denk aan modder, bos, door een beek, of meer in rotsachtige gebieden. Er zijn daarom veel verschillende soorten trailschoenen.

Keuze

De keuze voor een trailschoen is dus deels gelegen in de ondergrond die door een trailrunner gelopen wordt, maar net zo belangrijk is de manier waarop men de voet afwikkelt. Een goede trailschoen werkt preventief tegen veel valpartijen en hieraan gepaard gaande blessures. Het is daarom altijd belangrijk in een sportspeciaalzaak, zoals RunVision je trailschoenen te kopen. Zij hebben namelijk verstand van trailschoenen en kijken naar de afwikkeling van de voet. Wij hebben trailschoenen van de Salomon, INOV8 , Brooks, Saucony en Asics.

Maattabel

Trailrunningschoenen

Nieuws