Wandelschoenen

  • Wandelschoenen
  • Wandelschoenen

Wij verkopen wandelschoenen in verschillende breedte maten van de volgende merken:

Wandelschoenen en advies.

Iedereen kan toch wandelen en op welke schoen dat maakt toch niet uit, is een veel gehoorde uitspraak. De werkelijkheid zit toch iets anders in elkaar. Allereerst zijn er al afhankelijk van de ondergrond waarop u gaat lopen, 4 verschillende typen wandelschoenen. Het kopen van de juiste wandelschoen is van groot belang, omdat het de kans op blessures vermindert, waardoor wandelplezier en prestaties toenemen. De manier waarop u loopt zegt veel over de schoen die u nodig hebt. Dus bent u een wandelaar met een neutrale afwikkeling of..

Pronatie

bent u een neutrale loper dan land u doorgaans op de buitenzijde van de hiel en via een vloeiende beweging zet u uiteindelijk af met de 2e teen. Bij deze beweging kantelt het enkelgewricht onder druk van het lichaam ( 3 keer het lichaamsgewicht) naar binnen, dit noemen we pronatie.

Overpronatie

Veel lopers hebben last van overpronatie, hierbij kantelt de enkel te ver naar binnen en draait de knie naar binnen. Dit kan tot overbelasting van spieren en pezen in de voet, onderbeen en knie leiden.

Supinatie

Dit is het tegenovergestelde van overpronatie

Bij RunVision kunt u terecht voor een uitgebreide analyse. Waarna u een keuze kunt maken uit een “groeiend” aanbod in wandelschoenen van de merken Hanwag, Meindl, Lowa, New Balance en Asics, in de categoriën A en B. Gouden vuistregel bij de keuze van uw wandelschoen, hoe meer kilometers per wandeling worden gemaakt, hoe flexibeler de schoen moet zijn, doorgaans is dit een lage wandelschoen.
*Wandelaars die last hebben van verzwikkende enkels dragen liever geen lage wandelschoen omdat ze dan bang zijn makkelijker te kunnen zwikken. Echter een goede functionele wandelschoen heeft o.a. een stevige hielkap dit in combinatie met een (aangepaste) inlegzool werkt als preventie beter dan een hoge wandelschoen.
*Bron:Gezonde voeten door Dick Arendshorst namens de Consumentenbond ISBN 90 4390 3620

Indeling categorieën wandelschoen.

Berg/wandelschoenen zijn in te delen in de categorieën, A/B/C en D ( van licht naar zwaar). Duidelijke grenzen zijn echter moeilijk te leggen. De samenhang van de factoren flexibiliteit,leerafwerking, waterdichtheid, hoogte en profiel bepalen de doelgroep waar de schoen geschikt voor is. Bijvoorbeeld: de meeste Nederlanders gaan wandelen in de bergen en niet berg wandelen. Voor deze groep is flexibiliteit van groot belang, meestal wordt zo’n schoen in Nederland ook gedragen. Voor het zwaardere berg werk is een stugge,stevig afgewerkte leren waterdichte schoen het aangewezen schoeisel. Zo’n schoen wordt doorgaans in Nederland niet gedragen. Overigens wordt de waterdichtheid van de schoen bepaald door het materiaal wat in de schoen gebruikt wordt. De Categorie lage wandelschoenen wordt veel gebruikt voor lange afstanden, hoewel soepele, lichte, hoge schoenen voor dit laatste ook in aanmerking kunnen komen.

Let ook op onze acties.

Maattabel

Wandelschoenen

Nieuws